Project Description

Tudta Ön, hogy az ÁFA tv-ben foglaltak alapján számlái papír alapon történő kibocsátása és ügyfeleihez történő eljuttatása csak az alábbi lehetőségek szerint lehetséges?

Kézbe átadva
Kézbe átadva

A számla kiállítását követően ügyfele személyesen kézbe kapja a számlát

Csomagban elhelyezve

A számla a kiállítást követően a csomagba elhelyezve és így a szállítással együtt ügyfélhez juttatva

Levélpostai küldeményként feladva
Levélpostai küldeményként feladva

A számla a kiállítást követően borítékban levélpostai küldeményként feladva (Magyar Posta)

Távnyomtatva

A számla kiállításakor saját példány nyomtatását követően távnyomtatással küldve az ügyfélhez (értesítő elektronikus levélben direkt nyomtatási link az ügyfélfiók belépéshez és a számla nyomtatáshoz)

És azt tudja,

amennyiben papír alapon szeretné számláját előállítani, és azt kizárólag email csatolt mellékleteként PDF formátumú fájlként küldi ügyfelének, akkor a kibocsátás módja által elektronikussá változik?

Scannelt számla PDF formátumban
Scannelt számla PDF formátumban

Ügyfele számláját scannelés után PDF formátumban, csakis és kizárólag email csatolt mellékleteként küldi ügyfelének (levélpostai küldeményként nem történik feladás)

Elkészült számláját ügyfelének kizárólag PDF formátumban állítja elő közvetlenül a számlázás során
Elkészült számláját ügyfelének kizárólag PDF formátumban állítja elő közvetlenül a számlázás során

Számlázás során előállított papír alapon kibocsátott számláját egyből ügyfelének küldi csakis és kizárólag email  mellékletként csatolt PDF formátumú fájlként (levélpostai küldeményként nem történik feladás)

JOGSZABÁLYI HÁTTÉR (NAV ÁFA tv előírása az elektronikus számlákkal kapcsolatosan)

AZ ELEKTRONIKUS SZÁMLÁKKAL KAPCSOLATOS LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK – link

 

És akkor mit lehet tenni?

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a LOGBORD 2010 Kft E-ERP rendszere 2021.02.01-től már távnyomtató kompatibilis, és ez minden kedves ügyfelünk számára elérhető új funkció.

Kimenő számlaleveleik levélpostai küldeményként történő feladása helyett darabszámától függetlenül javasoljuk a távnyomtatásra történő átállást.

ERP rendszerünkben a számla kiállítását követően ügyfelét azonnal egy távnyomtatási direkt linket tartalmazó elektronikus levélben tájékoztatjuk az elkészült számláról, ami csak nyomtatható, letöltésére nincs lehetőség. A számla mellékleteként, letölthető csatolmány is továbbítható.

TÁVNYOMTATÁS előnyei:

 • Többnyelvű

  Direkt belépési linket tartalmazó értesítő levél angol, német, magyar, szlovák nyelven, és ügyfél oldalon is ezek a nyelvek választhatóak az oldal megjelenítéséhez

 • Automatikus értesítéső levél küldése a számla kibocsátójához

  Ügyfele a belépést követően a számlát megtekintheti, nyomtathatja, vagy esetleg vissza is utasíthatja. A nyomtatás és visszautasítás tényéről tértivevényes értesítő emailben tájékoztatjuk Önöket

 • Számla mellékleteként csatolmány is küldhető

  Papír alapon kibocsátott számlája mellett csatolmányok is küldhetők, a számla mellékleteket nyomtathatja vagy akár le is töltheti ügyfele

 • Számla monitoring

  A számla kiküldés teljes folyamata nyomon követhető. Állapotok: kiküldött, megnézett, nyomtatott, visszautasított, visszavont, végleg visszavont, újraküldött, újraküldött fizetési emlékeztetőként

 • Költségtakarékos

  A Magyar Posta levélpostai küldemények áraihoz mérten legalább 50%-os költségmegtakarítás érhető el

 • NAV által elfogadott küldési módozat számlája papír alapon kibocsátott állapotának megőrzésével

  A távnyomtatás a NAV által is elfogadott küldési módozat, amely során a számla kizárólag nyomtatható, melléklete nyomtatható, vagy akár le is tölthető

Visszajelzés a LOGBORD E-ERP rendszerbe integrált távnyomtatás lehetőségéről (ha az Ön ERP rendszere még
nem távnyomtató kompatibilis)