Logbord > Sajtószoba

Sajtószoba

2013. június 13.

Trademagazin

Nyissa meg dohányboltját e-Tabak szoftverrel! 

Karosszékből nyithatja meg dohányüzletét aki a www.e-dohanybolt.hu-ra kattint. Az e-Tabak egy, a Nemzeti Dohányboltok igényeire kialakított kisvállalati megoldás, amellyel a trafik tulajdonosa vagy vezetője – akár távolról, az okostelefonján keresztül is – bármely pillanatban láthatja boltjaiban a pénztárak forgalmát, a raktárkészletet, információt kaphat az egyes árucikkek fogyásáról, vagy éppen a bolt nyereségességéről. A hazai fejlesztésű szoftver teljes mértékben kiszolgálja a trafikok igényeit és mindenben megfelel a hatóságok (NAV, NDN Zrt.) elvárásainak. 

Az egyedülálló módon felhő technológián alapuló e-Tabak használatához nincs szükség saját szerverre, szoftvertelepítésre, rendszergazdára vagy adatmentésre, hiszen ezeket a szolgáltató LogBord Kft. mind átvállalja kedvező havidíjért. A háromféle változatban elérhető termékcsomag tartalmazza az összes szükséges összetevőt, így a boltban futó számítógépet, az adóhatóság előírásainak megfelelő pénztárgépet, a nyomtatót, valamint a vonalkód-olvasót is; mindezt egyösszegű vásárlással, vagy akár 36 havi bérletként is elérhető. 

A trafikoknak sürgősen lépniük kell, hogy határidőre nyithassanak, ezért olyan megoldást keresnek, amely gyorsan bevezethető és már bizonyított. Az e-Tabak alapjául szolgáló e-ERP integrált kereskedelmi rendszer évek óta jelen van, a hazai élelmiszer és vegyesiparcikk kis és nagykereskedők körében. Országszerte több száz pénztárgépen működik és többmilliárd forintos forgalmat bonyolítanak le vele. A referenciák között megtalálhatóak az egy pénztárgépes „sarki fűszeres” és a logisztikai elosztó központot működtető nagykereskedő vállalkozások is, az utóbbiak a saját több pénztárgépes szupermarketjeik mellett jelentős franchise láncot is irányítanak az e-ERP rendszerrel. 

A rendszer elindításához csupán néhány kattintásra van szükség: a www.e-dohanybolt.hu honlapon keresztül részletesen ki is számolható egy online kalkulátor segítségével a bolt bekerülési költsége. Majd az érdeklődő on-line szerződéskötéssel azonnal megkezdheti az élő rendszer használatát, amellyel több üzletét is kezelheti. 

Az e-Tabak szoftver könnyű használhatóságával és bárhonnan való elérése megfelelő szabadságot ad a cégvezető számára a hatékony munkaszervezésre, a koncessziós kiírásokban elvárt megváltozott munkaképességű munkaerő foglalkoztatására is.

 

2012. december 12.

Lovász Attila – Kiss Péter

Modern azonosítási és információ technológia módszerek a kereskedelemben és a logisztikában
(GS1 DataBar, önkiszolgáló BI)
A tanulmányban egy vonalkód jelölési rendszert mutatunk be, nemzetközi és hazai projekt alapján, amely a jelenleg használt méreten belül részletesebb információkat képes (pl.: lejárati idő, gyártási száma, vagy tömege) biztosítani. A rendszerrel csökkenthetőek az áruházi készletek, a selejtezési veszteségek, az élőmunka felhasználás, egyben növelhető a forgalom volumene, és a vásárlói elégedettség, az automatizált kedvezménykezelés.A folyamatok elemzésére egy  önkiszolgáló BI (üzleti intelligencia) rendszert, amely vizuálisan jeleníti meg egy kereskedelmi lánc egységeinek, egy szolgáltató, vagy egy gyártó cég tevékenységeiről, készleteinek alakulását, forgalmi eredményeit.
 
A tanulmány megtekintése PDF formátumban:  Tanulmány MLE – DataBar BI.pdf

Forrás: Logisztikai évkönyv 2013 MLE

 

Almási János – Lovász Attila

Technológiafejlesztés a közúti áruszállítás papírmentessé tétele érdekében

A tanulmány bemutatja azt a folyamatban lévő projektet, amely – nemzetközi elektronikus kommunikációs szabványokra alapozva – a közúti áruszállítás papír alapú menetokmányainak kiváltására digitális eszközökön interaktívan kezelhető elektronikus bizonylatokat valósít meg. Az alkalmazás biztosítja az ellátási láncban résztvevők részére a dokumentumok humán interfészen való megjelenítését és módosítását, a hatósági ellenőrzését, valamint a kapcsolódó informatikai rendszerek számára az automatizált feldolgozást. A szolgáltatás a résztvevő szervezetek számára nagyfokú adatbiztonságot, automatizálható feldolgozást, és ezek eredményeként jelentős költségcsökkenést és hatékonyságjavulást eredményez.

A tanulmány megtekintése PDF formátumban:  Tanulmány MLE – efuvarlevél.pdf

Forrás: Logisztikai évkönyv 2013 MLE