Logbord > E-ERP Ügyvitel

E-ERP Ügyvitel

Kereskedelmi megoldásunk mellé ajánljuk ügyviteli-számviteli rendszerünket is. Ezek a modulok integráltak a rendszerben, tehát közös adatbázisban, közös keretek között működnek. Így nincs szükség adatáttöltésekre-, feladásokra-, fogadásokra.

A vállalkozás minden egysége közös törzs és partneradatokat használ, ezáltal egységes működési metódusok alakíthatóak ki. (pl. dolgozók, leltározó csoportok rugalmasan mozgathatók az egységek között, mert a mindenhol egységes a termékmegnevezés következtében otthonosan kezeli a cikktörzset, stb.)

A kereskedelmi rendszerben készített bizonylatok azonnal könyvelésre kerülnek, vevőszámlák pénzügyi nyilvántartásokba bekerülnek. A központ (számvitel) azonnal látja a bolt működését (árrés, forgási sebesség, stb.), nem csak hó végi záráskor, utólagosan lesznek az információk birtokában.

Az információáramlás természetesen visszafelé is érvényes, azaz, ha például a pénzügy kifizetetté minősít egy számlát, ezt abban a pillanatban a boltban is így fogják látni, tehát a kereskedelmi egységben (boltban) percre kész információkkal rendelkeznek az adott ügyfél esetleges tartozásáról, fizetési hajlandóságáról.

A fő analitikák: bizonylati kontír analitika, adó analitika és folyószámla analitika.

A könyvelésre használt kontírszámok meghatározása a könyvelési mátrix kiértékelésével történik. A kereskedelmi rendszer bizonylatai esetén ez teljes körűen történik, míg az ügyviteli rendszer esetén kézi bevitelre van szükség.

Az adó és a folyószámla analitika a kontír számokat ellenőrizve töltődik ki. Ezzel biztosítva van az analitikában szereplő adatok teljeskörűsége.

A pénzügyi kiegyenlítésekkor, a rendszerben lévő bizonylatok előhívhatóak, így azok azonnal párosításra kerülnek a folyószámlán. Ha ez mégsem történik meg, akkor is lehetőség van az automatikus folyószámla párosításra is. A rendszer kezeli a részteljesítésket is!

Az adóanalitikából az adóbevallás nyomtatványok adattartalmának megfelelő tartalommal is lehetőség van bevallást segítő összesítő listák készítésére, mind amellett, hogy tetszőlegesen szűrhető, csoportosítható lekérdezés is rendelkezésre áll.

A vegyes könyvelések segítésére vegyes könyvelési sablonok állíthatóak be a rendszerben, így az ismétlődő tételek esetén sokkal gyorsabban lehet haladni a rögzítéssel.

banner